Internationalisering Sharepoint

From Management Information Systems

Jump to: navigation, search

Inleiding

Een SharePoint site waar buiten- en binnenlandse studenten hun ervaring kunnen neerschrijven. Deze Site spits zich toe op het aspect internationalisering en Stage.

Groepsleden

Vooruitgang

Dag Datum Vooruitgang Extra commentaar
1 08/02/2010 Het doel: installeren van SharePoint. Het probleem was dat de computers van ieder groepslid moeilijkheden had met het installeren van Server 2008 en SharePoint 2010. Mathieu zijn computer was een 32 bit processor, waardoor we SharePoint 2010 niet konden installeren.Het installeren van SharePoint via Charon zijn computer verliep moeizaam omdat het via bootcamp moest en we enorm veel tijd verloren door zijn computer te partitioneren. Een derde oplossing was sofie haar laptop naar een Server omzetten, maar ook daar kwamen meerdere problemen aan te pas en bovendien kon ze haar computer niet gebruiken gedurende vier weken.
2 09/02/2010 Installeren van SharePoint. Installeren van server 2008 en SharePoint op pc bij charon thuis zodat we er altijd op kunnen. Hierna zijn we gestart met het verder configureren van de SharePoint omgeving. Allereerst gaan we de SharePoint omgeving verkennen en zien wat de mogelijkheden zijn van SharePoint 2010.
3 10/02/2010 Het schematisch voorstellen van ons project. Hier beschreven we de verschillende rollen, de verschillende documenttypes, de workflows, etc ... . Door de beperkte informatie die wij hadden, moesten we een afspraak maken met mevrouw t'Servranckx. Rond de middag konden we haar spreken en hebben we gevraagd wat er allemaal in moest. Ze legde ons uit dat er enkel de website www.internatgt.khleuven.be bestond en we daar de structuur konden vinden. Daarna legde ze een groot minpunt uit van de wikiwebsite, namelijk de beveiliging. Daarom hebben we besloten om in SharePoint de Khleuven en Buitenlandse studenten apart te houden.
4 11/02/2010 Portaalsite. We hebben een portaalsite gemaakt en daar een navigatiemenu in verwerkt. De bedoeling is dat vanuit de portaalsite voor buitenlandse studenten, die niet kunnen inloggen, ze worden doorverwezen naar de wiki. Vervolgens hebben we een oplossing gezocht om een Excel list te uploaden in SharePoint, maar daarvoor moesten we een aantal componenten van office 2007 installeren.
5 12/02/2010 Portaalsite met navigatie. We proberen een oplossing te zoeken voor het probleem van de Excel list. Daarvoor hebben we de 32-bit versie van Office 2010 gedownload. Daarna zijn we begonnen met het toevoegen van navigatie aan de portaalsite. De navigatie moet bestaan uit relatieve links. We hebben nog mevrouw t'Servranckx op bezoek gekregen en besproken of het concept haar aanstond.
6 15/02/2010 Portaalsite, navigatie, inhoud. We hebben de portaalsite wat lay-out gegeven en de navigatie vervolledigd. Aan de navigatie werd de juiste inhoud toegevoegd. We hebben ook een wiki aangemaakt, waardoor alleen ingelogde gebruikers deze kunnen aanpassen. Daarna hebben we een paar rollen en groepen aangemaakt.
7 16/02/2010 Wiki's, portaalsite, SMTP server Vandaag hebben we de wiki's verder afgewerkt en geprobeerd om een SMTP server te installeren.
8 17/02/2010 Formulieren aangemaakt, aanspreken van verschillende personen Vandaag zijn we met Mevrouw t'Servranckx en Mevrouw Teirlinck gaan praten over welke documenten rechtstreeks mogen geüpload worden en van welke documenten er een formulier mag gemaakt worden. Vervolgens hebben we een vijftal formulieren gemaakt en geprobeerd om die op onze Sharepoint omgeving te integreren.
9 18/02/2010 Formulieren aangemaakt, oude computer van charon overgezet naar een server 2008 We hebben een computer van charon naar een server 2008 gemigreerd en hebben hier een Active Directory op geïnstalleerd. Dit zorgt ervoor dat de computer op school staat en bijgevolg ook gemakkelijk bereikbaar is. De Active Directory heeft als doel de informatie van gebruikers op te slaan. De rest heeft een twaalftal formulieren gemaakt in Infopath en geprobeerd deze up te loaden. Het probleem is echter dat we deze niet in de browser kunnen weergeven.
11 22/02/2010 Workflow gemaakt en site overgezet We hebben de volledige site http://internatgt.khleuven.be overgezet naar de nieuwe Sharepoint website. Daarna hebben we samen gezeten met Mevrouw t'Servranckx om de workflow te bespreken. Deze hebben we vandaag voor een stuk geïmplementeerd.
12 23/02/2010 Workflow gemaakt Verder gewerkt aan het maken van de workflow voor stages in Europa.
13 24/02/2010 Workflow gemaakt Verder gewerkt aan het maken van de workflow voor studies in Europa. De permissies op de juiste mappen geplaatst. Een lijst gemaakt van alle studenten die in het buitenland op stage gaan en geïmporteerd in Sharepoint
14 25/02/2010 Gesprek met mevrouw t'Servranckx en en verslag typen Een gesprek gehad met de heer ... en mevrouw t'Servranckx over het project Internationalisering. Gezocht achter een oplossing voor de smtp server, maar jammer genoeg niet gevonden.
15 26/02/2010 Form verbinden met een List en verslag typen Het formulier zendbrief gekoppeld aan een list. Deze heeft tot voordeel om de zendbrief automatisch te laten invullen.
16 1/03/2010 User en groups aangemaakt, verslag typen en banner probleem opgelost We hebben de juiste users en groups aangemaakt. Het banner probleem opgelost zodat de studenten de banner ook zouden zien.
17 2/03/2010 Verslag typen en screencast gemaakt We hebben een screencast gemaakt in het programma camtasia.
18 3/03/2010 Presentatie voorbereid Presentatie voorbereid.
19 4/03/2010 Presentatie geven Presentatie luisteren en geven.
Personal tools